Както вече стана ясно депутатите приеха ветото на президента Румен Радев,

...
Както вече стана ясно депутатите приеха ветото на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Следствието и прокуратурата няма да бъдат разделени: Какви бяха политическите реакции?

Както към този момент стана ясно депутатите одобриха ветото на президента Румен Радев, наложено върху изваждането на Националната следствена работа

По време на дебатите някогашният правосъден министър и народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова съобщи, че оспорените промени са били признати при един недобър законодателен развой и предложи да има сложен спор и той да бъде след промени в Конституцията.

Бойко Рашков счита, че позорното събитие каузи на трупчета бие директно върху правилото на правдивост. " Тези, които направиха измененията в Конституцията със сливането на всички следствени органи в прокуратурата, да кажат за какво го направиха и за какво в този момент има каузи на трупчета ", уточни депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на вътрешните работи.

От ГЕРБ считат, че Народното събрание е прибързал с смяна на функционалностите на проверяващите органи. Депутатът Бранимир Балачев прикани от парламентарната естрада да се употребява връщането на този законопроект, с цел да се организира един доста необятен и сериозен спор.

Петър Петров от " Възраждане " пък счита, че във ветото на президента няма правни претекстове, а политически и укори парламентарните групи, че не са внесли нито един законопроект за правосъдна промяна, а сляпо са дали своят вот законопроектите, импортирани от служебното държавно управление.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също взе думата. Тя бе безапелационна, че единствената опция на цялата тази сглобка, е Българска социалистическа партия.

" Подкрепихме този закон на първо четене, само че не го подкрепихме на второ ", сподели Нинова като по думите ѝ правосъдната промяна в този момент се гласоподава " на коленце " - ГЕРБ диктува, " Възраждане " написа и предлага от трибуната ".

И насочи обвиняване, че са нарушили Конституцията. " Когато жестоко нарушавате законодателството и разпоредбите на Народното събрание, пишете ги по поръчка на ГЕРБ и желаете Българска социалистическа партия да натиска зеления бутон. Няма по какъв начин да стане ", добави Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР